Este monitorizarea prin GPS a angajatiilor legala?

Dificultatea pare sa fie echilibrarea drepturilor unor afaceri sa se stie cum echipamentul companiei este utilizat si ce fac angajatii in timp ce sunt in programul de lucru, cu dreptul unui lucrator la viata privata. 

Raspunsul pare sa fie cat mai deschis posibil cu personalul,sa li se aduca la cunostiinta pe ce anume sunt monitorizati si de ce. Sansele de a se executa probleme juridice sunt mult mai mari atunci cand monitorizarea prin GPS se face in secret, fara ca angajatul sa stie de acest lucru. Nu numai ca le da-ti motive de aparare, dar poate duce la o actiune in justitie pentru incalcarea drepturilor la viata privata.

  1. Folositi trackere GPS doar in numele proprietatii  companiei.

  2. Informati personalul inainte de a incepe monitorizarea prin GPS si aveti acceptul lor ca parte din utilizarea echipamentului detinut de societate.

 3.Colectati si stocati informatii care se interfereaza sau au impact asupra performantelor  lor la locurile de munca.

  4. Explica-ti beneficiile utilizarii monitorizarii prin GPS, oferind stimulente, eventual,  conducatorilor auto, care acum li se pot masura timpul real de performanta cu exactitate.

Cand este facut pentru motivele corecte si cu personalul la bord, veti gasi mult mai putin probabil ca veti rula in probleme de ordin juridic, bucurandu-va  in schimb de beneficiile de siguranta, de productivitate si eficienta, o multime de flote se bucura de monitorizarea prin GPS.

Leave a Reply

Photo

admin

February 10th


GPS

Monitorizarea Soferilor


Tags: , , ,