Beneficiile dispozitivelor de monitorizare prin GPS

Beneficiile dispozitivelor de monitorizare prin GPS

Un avans tehnologic, care vine cu multe avantaje este un dispozitiv de monitorizare GPS. Sistemele GPS de monitorizare au mai multe componente. Primul este un sistem de aproximativ 24 de sateliti care orbiteaza in mod constant pamantul. Exista, de asemenea, mai multi sateliti de backup, care vor prelua satelitii deteriorati. Acesti sateliti lucreaza in grupuri de cate doua sau cate trei(trei de obicei), pentru a determina latitudinea si longitudinea (locul exact) de la un receptor de pe pamant. Receptorul poate fi atasat la un vehicul, persoana, sau chiar animale! Aceasta informatie este descarcata si poate fi accesata de pe internet sau de pe un dispozitiv mobil. Sistemele active ofera o vizualizare in timp real a evenimentelor care apar, in timp ce sistemele pasive sunt mai mult ca jurnalele de evenimente istorice care au avut loc.

Cum poate fi aceasta utila pentru oameni? Dispozitivelor de monitorizare GPS pot fi folosite intr-o multitudine de moduri.
• Daca aveti un adolescent, va poate ajuta sa fiti responsabil de a sti unde este si  modul in care acesta a sofat. Ambele sisteme active si pasive pot fi benefice in cazul adolescentului dumneavoastra.
• Daca aveti un parinte in varsta sau sufera de Alzheimer, sistemul GPS de monitorizare  poate ajuta la prevenirea tragediilor  din cauza "ratacirii", un simptom comun de Alzheimer.
• Daca aveti un animal de companie, puteti atasa chiar si un receptor de guler reducand asftel grijile, daca animalul se pierde vreodata sau fuge.
• Daca sunteti un mic proprietar de afaceri sau detineti o companie de curierat, folosind GPS-ul de monitorizare  poate contribui la pastrarea angajatilor intr-un mod corect fara sa se abata de la drum. In cazul in care sunt tentati sa livreze comisioane personale folosind masina companiei si benzina acesteia, stiind ca aveti acces la aceste informatii ar putea ajuta sa ia decizia corecta. GPS-ul poate reduce, de asemenea, costurile planificand  rute mai eficiente.
• Daca transportati un bun scump sau chiar il livrati pe o distanta foarte mare intr-un container, un dispozitiv de monitorizare GPS va poate ajuta sa evitati pierderea permanenta a bunului.

Pe masura ce tehnologia continua sa evolueze, tehnologie GPS de monitorizare va continua cu siguranta sa se imbunatateasca.  Cele mai multe utilizari si avantajele dispozitivelor de monitorizare GPS pot  fi investitii de valoare.

Leave a Reply

Photo

admin

May 31st


GPS

Sistemul personal de monitorizare


Tags: , ,